WordPress is geweldig

Ik ben lange tijd voorstander geweest van het principe om vanaf nul een CMS op te bouwen voor mijn gewaardeerde klanten. Ik heb geëxperimenteerd met Drupal, Joomla en oudere versies van WordPress. Maar telkens opnieuw kwam ik tot de conclusie dat die systemen ofwel veel te zwaar waren voor een simpel CMS, ofwel kwam er heel wat hacking aan te pas om het systeem om te vormen naar de noden van de klant, waardoor toekomstige updates en onderhoud erg moeilijk werden. Kortom, kant-en-klare CMS systemen waren not done, tot vandaag ten minste.

Sinds WordPress 3.0 heb ik niets dan lof meer voor dit geweldige CMS. Zowel voor ontwikkelaars als voor de eindgebruiker (jij dus) is WordPress een van de meest eenvoudige, duidelijke systemen die er bestaan.  Dit houdt in dat ik, als ontwikkelaar, het systeem gemakkelijk en snel kan omvormen naar de noden van de klant. Voor jou, de klant, zal het altijd even wennen zijn om met een nieuw systeem te werken, maar wees niet bang. WordPress is zonder twijfel hét meest gebruiksvriendelijke out-of-the-box systeem van het moment. Op minder dan 10 minuten leer je hoe je alles op je website zelf kan aanpassen.

WordPress is het jongste maar tegelijk snelst groeiende CMS voor het ogenblik, er draaien nu al meer websites op WordPress dan op alle andere grote CMS systemen samen! (http://trends.builtwith.com/cms.) Dit betekent dat leren werken met WordPress u ongetwijfeld later ook nog van pas zal komen.

BDMW verbindt zich er toe om de klant een gratis crash course in WordPress te geven na het voltooien van de website, en dit volledig kosteloos. (Enkel geldig in België.)