Valdez Museum

Een van de grootste projecten die ik al mogen uitvoeren heb, en daar ben ik best wel trots op. Deze website, ontwikkeld voor het Valdez Museum in Alaska werd vanaf nul gebouwd bovenop het WordPress CMS systeem, onder de supervisie van Sound Web Solutions.

De voornaamste uitdagen in dit project waren:

  • De Gold Rush Database – een databank met meer dan 8.000 namen van mensen die omstreeks 1900 het stadje Valdez opgericht hebben bij hun zoektocht naar goud. Deze databank werd door BDWM vanuit een onoverzichtelijk trage MS Access databank naadloos ge├»ntegreerd in WordPress.
  • Full Responsive – Er werd enorm veel aandacht besteed aan de mobiele versie, zowel voor als achter de schermen. Het resultaat is een aangename gebruikerservaring op zowel mobiele toestellen als 27 inch monitoren.
  • Webshop – Voor de webshop werd gebruik gemaakt van WooCommerce. Een gratis plugin voor WordPress die toelaat om heel snel een professionele webshop op te starten.

Ik heb enorm genoten van de samenwerking met Sound Web Solutions en er zitten ongetwijfeld meer van deze middelgrote projecten aan te komen in de toekomst.

Tags: HTML5, Responsive, Webshop, WordPress

Visit the website

Recent Projects