Apache heel traag op Windows 10

Apache was traag, en dan schakelde ik XDebug uit in PHP.ini, en dan was Apache weer snel.

Einde.

The new player in town

[Dit bericht werd via een wormhol verzonden op maandag 2 november 2635 door de marketingdienst van BDWM]

Er was eens een bedrijfje dat websites maakte. Maar het bedrijfje had niet veel klanten. Waren er misschien weinig mensen die een website wilden? Nee, dat niet. Ten tijde van het bedrijfje waren er erg veel mensen gek van websites, want het internet was toen nog hip en cool en er kwamen steeds meer nieuwe toestellen bij waarmee de mensen naar websites konden kijken. Kleine en grote, platte en dikke (toestellen hé). En het bedrijfje speelde daar op in als een pro, met zijn responsieve web design skills.

Maakte het bedrijfje misschien crappy websites? Dat was het zeker ook niet. De websites waren superferm, en gemaakt met de laatste nieuwe technieken van die tijd. HTML5 heette dat toen, geloof ik. De websites waren stuk voor stuk pareltjes. Kijk maar eens op het portfolio. Maar toen stonden er natuurlijk nog niet veel op.

Was het bedrijfje dan te duur? Ook niet! Het bedrijfje vroeg amper 30 euro per uur voor zijn werk. Dat lijkt misschien spotgoedkoop nu, maar je moet er rekening mee houden dat dit verhaal zich afspeelt voor de grote recessie die aan WOIII vooraf ging. Hoe dan ook, 30 euro was in die tijden ook wel tamelijk goedkoop hoor. Zeker als je de snelheid en kwaliteit bekijkt waarmee het bedrijfje zijn websites afleverde. Daarenboven was het zonder twijfel een winstgevende zaak voor de klanten indien zij een webshop bestelden bij het bedrijfje. Zelden werden er in die tijd webshops gespot die professioneler en gebruikersvriendelijker ontwikkeld waren dan de BDWM shops.

Maar wat was het probleem dan? Het bedrijfje dacht en dacht. En toen schoot het hem plots te binnen! Hij had zelf een website nodig, zodat de mensen hem konden vinden op Google en zo. Zodat ze konden zien wat voor mooie websites het bedrijfje allemaal kon maken!  Dus ging het bedrijfje aan de slag, en maakte voor zichzelf een mooie website. Wat hierop volgde was onvoorstelbaar. Het bedrijfje werd de revelatie van het millennium, en honderden duizenden kozen voor de betaalbare kwaliteitswebsites. En het bedrijfje dat websites maakte leefde nog lang en gelukkig.

 

Hoeveel talen spreekt uw website?

Wij Belgen zijn een veeltalig volk. De meesten van ons kregen het frans, engels en duits met de paplepel mee. Hierdoor hebben wij vaak een aanleg voor vreemde talen. Het is dus niet verwonderlijk dat het bij velen van ons niet ophoudt bij een basiskennis van onze drie landstalen en het engels. Waarom zou onze website dan wel maar één taal mogen spreken?

Voor wie iets verder denkt dan de grenzen van zijn eigen gemeente biedt BDWM een meertalige website aan. De meerprijs hiervan is praktisch te verwaarlozen omdat het systeem voor een groot deel in WordPress geïntegreerd wordt dankzij de gratis Polylang plugin. Polylang wordt sinds september 2011 ontwikkeld door Chouby, en is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige concurrent voor de vele betalende WordPress plugins.

Flashy HTML 5

“Flash.. Flash..? Zijn dat niet die sites die zo ongelofelijk traag laden en die absoluut niet werken op je iPad?” – “Jep”. “Maar ze zien er zo mooi en beweeglijk uit! Zo.. flashy! Is er dan geen manier om zulke websites te maken die toch bliksemsnel reageren?” -“Zeker wel! Met de laatste nieuwe webtechnieken is het ontwerp van een snelle website enkel nog begrensd door je verbeelding.”

HTML5 klinkt hot. Maar wat is HTML5 eigenlijk? Laat mij beginnen met te zeggen dat de term belachelijk hard opgeblazen is. In essentie is HTML5 niets meer dan een handvol nieuwe standaarden bovenop gewone HTML. Wat die standaarden precies zijn zal u wellicht geen zier interesseren, dus ga ik ze hier niet oplijsten. Maar HTML5 is ondertussen meer geworden dan enkel zijn specificaties. Het is een term geworden die heel wat trends en nieuwe technieken overkoepelt. Het is eigenlijk gewoon de verzamelnaam geworden van alles wat op dit moment beschouwd wordt als de beste manier van werken binnen ontwikkelaarskringen.

Voor u, als klant, uit zich dit vooral op volgende manieren:

  • De inhoud op uw website zal ook door machines kunnen geïnterpreteerd worden. Zoekrobots zullen bijvoorbeeld op een meer intelligente manier kunnen omgaan met de inhoud, waardoor uw website ook vaker en hoger zal vertoond worden in de zoekresultaten van uw potentiële klanten.
  • Omdat enkel breed aangenomen standaarden gebruikt worden zullen niet enkel browsers uw website kunnen weergeven, maar uw website zal ook correct geïnterpreteerd worden door bijvoorbeeld RSS readers en mobiele apps, of andere programma’s.
  • Door de nieuwste CSS3 technieken en steeds evoluerende javascript frameworks zoals jQuery kunnen er op uw site prachtige grafische elementen en animaties geïmplementeerd worden, die weliswaar enkel op moderne browsers volledig tot hun recht komen, maar die op een elegante manier degraderen naar een meer statische vorm in oudere browsers. In vaktermen spreken we van Graceful degradation.

Volledige webshop vanaf 700 Euro

Heb je nog een oude verzameling miniatuurwielrenners op zolder liggen?  Heb je een winkel en wil je snel en goedkoop eens uittesten of je producten ook op het internet scoren? Wil je je producten gemakkelijk en snel aanprijzen via virale netwerken (Facebook, Twitter, …)? Of wil je gewoon keihard de concurrentie aangaan met amazon.com? BDWM biedt je reeds vanaf 700 Euro een volledig werkende webshop, stand-alone of geïntegreerd in je bestaande website, die je zelf online volledig kan beheren!

Enkele basis webshops die ontwikkeld werden door BDWM zijn de Valdez Museum Shop, Danika FM, Miniatuurwielrenners en ‘t Sfeerparadijs

WordPress is geweldig

Ik ben lange tijd voorstander geweest van het principe om vanaf nul een CMS op te bouwen voor mijn gewaardeerde klanten. Ik heb geëxperimenteerd met Drupal, Joomla en oudere versies van WordPress. Maar telkens opnieuw kwam ik tot de conclusie dat die systemen ofwel veel te zwaar waren voor een simpel CMS, ofwel kwam er heel wat hacking aan te pas om het systeem om te vormen naar de noden van de klant, waardoor toekomstige updates en onderhoud erg moeilijk werden. Kortom, kant-en-klare CMS systemen waren not done, tot vandaag ten minste.

Sinds WordPress 3.0 heb ik niets dan lof meer voor dit geweldige CMS. Zowel voor ontwikkelaars als voor de eindgebruiker (jij dus) is WordPress een van de meest eenvoudige, duidelijke systemen die er bestaan.  Dit houdt in dat ik, als ontwikkelaar, het systeem gemakkelijk en snel kan omvormen naar de noden van de klant. Voor jou, de klant, zal het altijd even wennen zijn om met een nieuw systeem te werken, maar wees niet bang. WordPress is zonder twijfel hét meest gebruiksvriendelijke out-of-the-box systeem van het moment. Op minder dan 10 minuten leer je hoe je alles op je website zelf kan aanpassen.

WordPress is het jongste maar tegelijk snelst groeiende CMS voor het ogenblik, er draaien nu al meer websites op WordPress dan op alle andere grote CMS systemen samen! (http://trends.builtwith.com/cms.) Dit betekent dat leren werken met WordPress u ongetwijfeld later ook nog van pas zal komen.

BDMW verbindt zich er toe om de klant een gratis crash course in WordPress te geven na het voltooien van de website, en dit volledig kosteloos. (Enkel geldig in België.)

Responsive webdesign

Omdat de technologie niet blijft stilstaan, en er steeds grotere (televisies) en kleinere (smart phones) schermen bijkomen heb ik bij het ontwerpen van deze website voor een aangename gebruikerservaring proberen zorgen op alle verschillende beeldformaten. Je kan dit uittesten door het browser venster te verkleinen indien je aan een computer zit (met een recente browser), of door je telefoon of tablet te roteren. Zie je hoe de inhoud mooi schaalt en de website zichzelf omvormt? Dit heet responsive webdesign, en ik ben sinds kort een groot voorstander van deze techniek.

Contact
Jules Colle
Damstraat 87
9220 Hamme
+32 494 23 19 14
Recent Projects